Har du nogensinde tænkt over, hvordan en bartender altid kan lave SÅ gode cocktails? Det siger måske sig selv, at der ligger en masse teknik og viden bag. Men lad os se nærmere på nogle af de metoder, som en bartender bruger for at lave de lækreste cocktails til gæsterne i baren.
Det rette udstyr i baren
Det er vigtigt, at baren har det mest nødvendige udstyr – ellers kan du som bartender aldrig få den rette konsistens eller smag på din cocktail.
Nogle af de mest vigtige redskaber en shaker, jigger, strainer, barske og morter. Med disse redskaber kan en bartender mixe langt de fleste cocktails uden problemer. De er også rimeligt nemme at få fat i og koster sjældent det helt store beløb.
Så hvis du endnu ikke har disse redskaber i skuffen, så er det på tide at få det! Det gør uden tvivl arbejdet i baren meget nemmere.
Forståelse for smagene
Hvis du skal sammensætte en god smagsoplevelse, så er det selvfølgelig essentielt, at du har en forståelse for at kombinere dem. Det er for eksempel sjældent en god idé at mixe syrligt med syrligt, da det kun kan blive en skidt cocktail.
Det er derfor vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvad der for eksempel går godt sammen med gin, vodka, whiskey og rom. På den måde kan du nemt være lidt kreativ med dine cocktails og måske ikke altid følge opskrifterne til punkt og prikke. Der bliver plads til at “freestyle” lidt.
Styr på teknikkerne
Det virker måske ikke så vigtigt, om du lige shaker din cocktail i 5 eller 30 sekunder med isterninger. Men det er de små detaljer, der gør forskellen! Det er vigtigt, at du ikke springer let over teknikkerne som bartender.
Der er et par teknikker, som det kan være godt at øve sig i: shaking, stirring, building og free pour.